Min passion för lera har blivit en bok.

I 25 år har jag arbetat som keramiker och konstnär och under pandemin använde jag min skaparkraft till att skriva klart boken om hur min väg som keramiker har varit!

År 2000 medverkade jag som keramiker tillsammans med UR – Utbildningsradion i TV – serien ”Alla Sinnen Tillåtna”.  Fyra TV – program där man visade på vikten av kreativitet i lärande processer. Går det att utveckla undervisningen med hjälp av estetiska ämnen?

Ända sedan jag deltog i detta forskningsprojekt om vad skapande processer har för positiva inlärningsprocesser hos barn och unga har jag velat skriva en bok om lera och keramik!

Eftersom det skapande processerna intresserar mig mer än resultat så valde jag att skriva boken utifrån vad som har drivit mig till att välja detta yrkesval? Varför blev det så stort fokus på materialet lera? Och hur har jag arbetat som keramiker? Vilken eller vilka plattformar har jag utgått ifrån i mitt val av keramiker?

Dessa frågor har legat till grund när jag skrivit min bok och nu många år senare är boken klar.

Boken är ett samarbete med Camilla Simonson, grafisk formgivare och fotograf på Göteborgs Operan som har formgivit boken!

Boken innehåller 175 sidor och är en inbunden bok med många vackra bilder som bland annat Camilla Simonson tagit.

Vill du beställa boken ”En Keramikers Ögonblick”, 249 kr + frakt maila till hanna@gallerihanna.se

I min keramikverkstad får jag inspriration och arbetsro

I min keramikverkstad faller ljuset in och jag känner en ljummen vind från havet inte långt ifrån…

Aktuell

Aktuell med boken ”En keramikers ögonblick”

Röhsska Muséet
Galleri Sjöhästen
Arken Hotel & Art Garden Spa
Galleri Mats Bergman